Raamattu rakkaaksi lapsille

13.6.2019

Kansanlähetyspäivien lasten ja junioreiden ohjelman teemana on Raamattu rakkaaksi. Kansanlähetyksen juniorityöntekijä Jaska Palomäki kertoo, että junioreiden ohjelmassa lähestytään aihetta 7-14-vuotiaiden tapaan. Hauskan tekemisen lomassa mietitään esimerkiksi onko Raamattu totta, mikä on sen keskeinen sanoma ja miten sitä itse kannattaa käyttää.
– Tavoitteenamme on, että Raamattu voisi tulla lapsille rakkaaksi, Jaska Palomäki sanoo.

Lapsille on ohjattua toimintaa ja vapaavalintaisia kanavia, joista voi itse valita mistä eniten pitää.
– Perjantai-iltana on Donkkis Big Night, jonne voi tuoda herkkuja yhteiseen nyyttikestipöytään. Se saattaa toisista tuntua työläältä, mutta uskon, että vaikka ei toisikaan niin kaikille kuitenkin riittää naposteltavaa. Lauantai-iltana on omaa ohjelmaa ja hartaus lapsille iltaohjelman aikaan.

Junnujen ohjelmat ovat navetan vintillä, joka on lämmittämätön tila. Vaatetuksen suhteen Jaska Palomäki suosittelee laittamaan päälle sellaiset vaatteet, että tarkenee kylmemmälläkin ilmalla. Lapset puuhaavat ulkona melkein koko ajan.
Palomäki muistuttaa, että Kansanlähetyksen leireillä ohjaajat laskevat kuinka monta lasta on mukana ja seuraavat heidän liikkumistaan. Kansanlähetyspäivillä sitä mahdollisuutta ei ole.
– Vanhempien on hyvä sopia lastensa kanssa, miten he saavat liikkua alueella. Vastaamme ohjelman sujumisesta, mutta lasten liikkuminen on vanhempien vastuulla.

Hauskaa puuhaa perheen pienimmille

Kansanlähetyspäivillä on myös 3-6-vuotiaiden lasten ikätason huomioivaa tekemistä. Lapsille on juhlasalissa erilaisia puuhapisteitä, joissa he voivat askarrella, leikkiä, muovailla, värittää ja rakennella. Lastenohjelmassa on myös laulu-, rukous- ja raamattuhetkiä.

Vanhemmat voivat jättää lapset seuraamaan ohjelmaa tai halutessaan olla itsekin mukana. Lastenohjelmasta vastaava Anna Parikka kertoo, että ohjaajat vastaavat ohjelman sujuvuudesta, mutta Lähetyskeskuksen alueella lasten liikkuminen on vanhempien vastuulla. Vanhemmat tulevat hakemaan lapset sovitusti.
– Lastenohjelman turvallisuuden vuoksi lastenohjelman osallistujamäärä ohjelmaa kohden on rajoitettu. Mikäli lapsia on enemmän kuin voimme kerralla ottaa sisään, toivomme, että samat lapset eivät kokoaikaisesti olisi mukana. Näin kaikille järjestyisi mahdollisuus osallistua ohjelmaan.
Lastenohjelma on Lähetyskeskuksen ruokalarakennuksen juhlasalissa ruokalan yläkerrassa.

Leikkiä ja pomppimista puistossa

Lähetyskeskuksen alueella on otettu huomioon myös alle kolmevuotiaat lapset ja heidän vanhempansa. Leikkipuiston vieressä, Pirttilä-rakennuksessa on lastenhoitopiste, jossa voi käydä lämmittämässä lastenruokaa ja vaihtamassa vaippoja.
Leikkipuistossa on erilaisten kiipeilytelineiden ja muiden lisäksi juniori-ikäisille ja pienille lapsille omat pomppulinnat.

Teksti: Anne Lepikko
Kuva: Philippe Gueissaz

Tue Kansanlähetyspäivien valmisteluja

Tue Kansanlähetyspäivien valmisteluja

Kansanlähetyksen kotimaantyö on mahdollista monien kristittyjen vapaaehtoistyön ja taloudellisen tuen kautta.
Tämän artikkelin kohdalla lahjoitukset kohdistuvat Kansanlähetyspäivien valmisteluihin. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52. Kansanlähetyspäivien viite on 55107. Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Share This