Kansanlähetyspäivien ulkomainen vieras tulee Siperiasta

25.6.2019

 

Kansanlähetyspäivien ulkomainen vieras on Inkerin kirkon Novosibirskin Kristus Vapahtajan seurakunnan kirkkoherra Timur Pamjatnyh. Kansanlähetyksen Venäjällä työskentelevät lähetystyöntekijät toimivat seurakuntatyössä Novosibirskissä ja Pamjatnyh on heidän paikallinen työtoverinsa ja seurakunnan johtaja.

Pamjatnyh on syntyperäisiä novosibirskiläisiä, 1980-luvun lapsia. Hän on koulutukseltaan elintarviketeknologi ja työskennellyt aikaisemmin muun muassa kokkina ja insinöörinä.

Pamjatnyh kertoo, että hänen uskoon tuloaan edelsi etsikkoaika. Aina kun vastaan tuli katuevankelista, nuori mies esitti tälle kysymyksiä. Nämä eivät osanneet vastata ja osa ei edes ymmärtänyt mitä Pamjatnyh tarkoitti. Kunnes luterilaiseen seurakuntaan tuli englannin kielen kurssi, johon sai osallistua ilmaiseksi.
– Esitin siellä näitä samoja kysymyksiä ja sain myös rehellisiä vastauksia, Pamjatnyh kertoo.

Tulevasta papin urastaan kirkkoherra sai tietää jo pienenä lapsena. Hänen ollessaan kuusivuotias äiti ja isä osallistuivat spiritistisiin istuntoihin. Yhdessä sellaisessa henki ilmoitti asiasta vanhemmille.
– En ottanut tätä “diagnoosia” vakavasti. Kun minusta tuli seurakunnan jäsen ja osallistuin seurakunnan elämään, jatkoin kysymysten esittämistä. Seurakunta näki parhaaksi laittaa minut selvittämään asioita itse Raamatusta ja pyysi minua vetämään raamattutuntia. Onnistuin ilmeisesti hyvin, koska myöhemmin seurakunta lähetti piispalle pyynnön vihkiä minut diakoniksi.

Pamjatnyhin perheeseen kuuluu vaimo ja neljä lasta, joista yksi on adoptoitu ja yksi on sijaislapsi. Perheen ohella seurakunnan paimenuus vie nykyisin Pamjatnyhin ajan. Rakkaat harrastukset, pyöräily, airsoft ja vuoristomatkailu ovat saaneet jäädä tärkeämpien asioiden taakse.
– Aikani kuluu nyt seurakunnalle, sen lähetystyön kehittämiselle, perheelle ja opiskelulle Kelton Teologisessa Instituutissa.
Kirkkoherran työhuoneen seinällä ajatuksia viitoittaa hänen lempijakeensa Raamatusta, Galatalaiskirjeen ensimmäisestä luvusta: Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? (Gal 1:10)

Haastattelu: Liliann Keskinen
Toimitus: Anne Lepikko

Ota yhteyttä

Repo Jukka

kotimaantyön johtaja SEKL

jukka.repo@sekl.fi

+358 44 447 7906

Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät Siperiassa

Tue Kansanlähetyspäivien valmisteluja

Kansanlähetyksen kotimaantyö on mahdollista monien kristittyjen vapaaehtoistyön ja taloudellisen tuen kautta.
Tämän artikkelin kohdalla lahjoitukset kohdistuvat Kansanlähetyspäivien valmisteluihin. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52. Kansanlähetyspäivien viite on 55107. Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Share This