Daniel Nummela: ”Jumala tekee aloitteen elämässämme.”

11.6.2020

Daniel Nummela on lähetystyöntekijä, pastori ja yksi Kansanlähetyspäivien johtajistaHän on työskennellyt perheineen Japanissa lähetystyössä vuosina 20092019. Tällä hetkellä Nummela suorittaa teologian tohtorin tutkintoa Helsingin yliopistossa. Hänen keväänsä kuluikin pitkälti väitöskirjaa kirjoittaen ja urheillenUrheilu on ollut Nummelan elämässä pitkään tärkeässä roolissa: Hän harrastaa muun muassa maastopyöräilyä, hölkkäämistä ja hiihtoa. 

Nummelan opetus Kansanlähetyspäivillä kertoo syntiin langenneesta ihmisestä jJumalasta. Luomiskertomuksessa ihmiset piiloutuvat Jumalaa rikottuaan ainoan käskyn, joka heille on annettu. Jumala kuitenkin kutsuu heitä piilosta.

 Jumalasuhteemme kannalta on aivan keskeistä ymmärtää, että Jumala kutsuu jokaista meitä riippumatta elämäntilanteestamme tai historiastamme, Nummela toteaa painokkaasti 

 Kaikessa jumalasuhteessamme Jumala toimii aloitteen tekijänä.  Helposti ajatellaan toivon olevan sitä, että ensi kerralla kyllä pystyn tai onnistun. Todellinen toivo tarkoittaa kuitenkin sitä, että Jeesus teki jo sen kaiken riippumatta siitä, kuinka hyvä tai huono olen. Jeesus antoi henkensä meidän puolestamme silloin, kun olimme hänen vihollisiaan. Siinä on mielestäni se todellinen toivon sanoma, Nummela sanoo. 

Daniel Nummelan opetus Syntiinlangennut ihminen ja Jumala perjantaina 3.7. klo 14.00 tilaisuudessa Tulevaisuuden toivo(t). Ohjelmaa voit seurata Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla

Share This