Pyry Winterillä on näky opetuslapseuttaa

18.6.2020

Neljän lapsen isällä, turkulaisella piiripastorilla Pyry Winterillä on näky opetuslapseuttaa. Vapaa-ajallaan pyöräilystä nauttiva varikkoyhteisön paimen on mukana johtamassa pienryhmäverkostoa MyFriendsiä. MyFriends on toimintaa, jonka keskeisenä päämääränä on opetuslapseuttaa niin ei-uskovia kuin uskoviakin.

MyFriends-toiminta perustuu pienryhmiin ja niissä Raamatun tarkasteluun, tavoittavaan työhön lähiympäristössä ja perheyhteyteen. Ideana ei ole tarjota vain valmiita vastauksia, vaan kehottaa ja varustaa ihmisiä itse löytämään vastaukset sanasta.

Winter kertoo toiminnan keskittyvän yksilön vahvuuksiin heikkouksien sijaan. Monelle toiminnassa mukana olevalle seurakuntaperhe on todella kuin yksi suuri perhe. Opetuslapsena eläminen on elämäntapaa yhteydessä sen sijaan, että järjestetään tilaisuuksia, jonne kokoonnutaan harvoin ja valitusti.

—Tärkeä tehtäväni on aktivoida Kristuksen ruumista lähetyskäskyn täyttämiseksi, toteaa Winter.

Winter painottaa, muutamaa pääkohtaa aktivoimisesta.

Ensimmäiseksi, lähetyskäsky ei ole ehdotelma vaan käsky jokaiselle. Toiseksi, lähdetään valmentajiksi eli luomaan verkostoa ja näin ollen löytämään se, mitä on tehdä opetuslapsia vuonna 2020. Kun ihmisiä lähtee mukaan ja Pyhä Henki toimii, me saamme voiman; olemmehan todistajia. Kolmanneksi, kasvatetaan johtajia, jotka ymmärtävät näyn ja elävät sitä todeksi.

Winterin mukaan, kun nämä edelliset asiat toteutuvat, Kristuksen ruumis aktivoituu ja ihmiset löytävät lähetettynä olemisen elämäntapaa. Winter painottaa aktivoimisen merkitystä etenkin juuri uskoon tulleiden kohdalla.

— Länsimaalainen kristillisyys on usein passivoitunutta. Me toiminnassamme emme halua viedä uusia ihmisiä sinne passiivisuuteen ja sitten myöhemmin yrittää aktivoimista. Juuri uskoon tulleilla on usein tuore verkosto ihmisiä, jotka eivät vielä tunne Kristusta. Lyhyesti sanottuna siis opetuslapseutamme tekemään opetuslapsia, kertoo Winter.

Pyry Winter perjantaina 3.7 16.00 alkavassa ohjelmassa Kesäinen roadtrip. Ohjelmaa voit seurata Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla

Share This