Laura Salminen: ”Minulle menestyminen ei saa olla suurin syy olla urheilija.”

19.6.2020

Iloinen, urheiluvaatteisiin pukeutunut nainen tulee vastaan hymyillen kotitalonsa edessä Sipoossa.  Pöydällä on vuodella 1996 merkitty puutaulu, jossa lukee kaiverrus ”Jeesus on Herra”. Laura Salmisen kotipihalla tapaamme Salmisen valmentajan ja rakkaan isän Veikko ”Veka” Salmisen. Veka on itsekin entinen huipputason viisiottelija ja reippaana 75-vuotiaana kertoilee päivän treeneistä.

Laura Salminen on pääkaupunkiseudun kasvatti, 33-vuotias olympiatason nykyaikainen viisiottelija. Viisiottelun lajeihin kuuluu esteratsastus, kalpamiekkailu, ammunta, maastojuoksu ja vapaauinti. Urheilusta  on tullut Salmiselle jo yläasteen jälkeen ammatti. Jos Salmisesta ei olisi tullut urheilijaa, sanoo hän ehkä voineensa päätyä hammaslääkäriksi, sillä hän pitää pikkutarkoista asioista.

Vekan ja Salmisen isä-tytär suhde puhuttelee. Miekkailuharjoitukset alkavat yhteisellä rukouksella, missä julistetaan kädet yhteen nostettuina kaikki tekeminen yksin Jumalan kunniaksi.

Korona laittoi Lauran sekä valmentajan kevään suunnitelmat uusiksi. Tarkoitus olisi ollut lähteä Olympialaisiin ja näinä päivinä olisi pitänyt palata Meksikon Cancúnista kisoista. Kaiken keskellä ei Laura kuitenkaan näe tilannetta harmillisena.

–Nyt on aikaa treenata vielä vuosi entistä parempaan huippukuntoon, Salminen toteaa.

Laura on opiskellut Ryttylässä raamattulinjalla muutama vuosi sitten.

–Se on vaan paikka mikä vie sydämen. Siellä on hyvä Jumalan hengen ilmapiiri, sanoo Laura.

Lähiaikoina Jumala on puhunut Salmiselle henkilökohtaisesti ilosta.

–Pitäisi olla tyytyväinen siihen, mitä on. Elää sitä hetkeä Jumalan rauha sydämessä. Ilo ja rauha haastetaan joka päivä meidän arjessa, mutta jos meidän katse pysyy Jeesuksessa meillä on ilo ja rauha, hän miettii.

–Niin helposti ilo ja rauha haastetaan ja vihollinen haluaa ottaa ne meiltä pois, jotta me katosisimme vain itseemme. Jos me katsomme itseemme tai toisiimme,  me petymme. Jos taas katsomme Jumalaan, meillä pysyy toivo, rauha ja ilo, Salminen jatkaa.

Nuoresta asti urheillut Laura kokee urheilun lahjana ja urheilumaailman kutsumuksenaan ainakin tällä hetkellä.

–Kaiken haluaa tehdä Jumalan kunniaksi. Ei tässä olisi mitään järkeä muuten. Se tuo urheiluun merkityksen – sen suurimman ”miksi?”. Menestyminen ei saa olla suurin syy olla urheilija. Jos joku löytää Jumalan lapseksi sen kautta, että mä urheilen, on se paljon arvokkaampaa, Salminen sanoo.

Laura Salminen urheilupaneelissa: Urheilu, elämä ja usko 3.7. klo 14.00 Ohjelmaa voit seurata Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla.

 

 

Share This