Kunnanjohtaja Pekka Määttänen: “Kansanlähetysopisto on mahtava mahdollisuus monelle nuorelle.”

23.6.2020

Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen tervehtii iloisesti Oitin kunnantalon pihalla. Alun perin Turusta kotoisin oleva Määttänen on toiminut erilaisissa johtotehtävissä jo yli 20 vuoden ajan. Viimeiset vajaa neljä vuotta Hausjärvellä ovat saaneet hänet näkemään Hausjärven ehdottoman potentiaalin.  

-Olen viihtynyt Hausjärvellä, tämä on loistava paikka. Hausjärvi on maaseutumainen kunta, turvallinen asua ja elää. Tämä ei myöskään ole mistään kaukana, vaan junalla ja autolla pääsee helposti minne vain. On myös hienoa, että meillä on Kansanlähetysopisto, joka on mahtava mahdollisuus monelle nuorelle, ja miksei aikuisellekin, tulla ja asettua tänne asumaan, Määttänen hehkuttaa. 

Määttäsen mielestä Kansanlähetysopiston vaikutus kunnalle on monin tavoin positiivinen.  

-Näkisin, että kirkko on hajaannustilassa, ja moni eroaa kirkosta. Toivoisin, että jäsenmäärien väheneminen saataisiin pysäytettyä. Siihen tarvittaisiin sellaista kokoavaa voimaa, jossa perinteiset kristilliset arvot olisivat tärkeitä. Näen, että Kansanlähetysopisto voisi olla se taho, joka keräisi ihmisiä yhteen. Opisto voisi luoda uskoa sellaisille ihmisille, jotka harkitsevat kirkosta eroamista tai jotka eivät tiedä, mitä tehdä. Kansanlähetysopisto voisi olla valtakunnallisesti kokoava yhteisö, Määttänen sanoo.  

Määttäsen mielestä Hausjärvellä paikallisseurakunnat ja Kansanlähetys ovat toimineet esimerkillisesti auttamalla ja yrittämällä, vaikka niillä on vähän resursseja ja toiminta on melko ohjattua. Hän nostaa esiin, että kunnat voivat kuntalain mukaan toimia vapaammin ja tuottaa palvelua kansalaisille. 

Kansanlähetysopistolla ja paikallisseurakunnilla tulisi olla vahvempi rooli. Sitä kautta ihmiset voisivat löytää takaisin, Määttänen miettii. 

Määttäselle kunnan ja kunnan palveluiden kehittyminen tuo toivoa. Aurinkorannan asuinalue ja uusi koulu luovat upean mahdollisuuden muuttaa Ryttylään. Lisäksi kunnalle ollaan rakentamassa valokuituverkkoa. Janakkalassa valo kuituverkko jo on, ja Oittiin rakentaminen on aloitettu 

Määttänen näkee tulevaisuuden valoisana. Hän toivoo, että syksyllä avautuisi mahdollisuus päästä pelaamaan pöytätennistä. Nuorena kilpatasolla pöytätennistä pelanneen Määttäsen elämässä urheilu on edelleen tärkeää. Puolimaratoniinkin osallistuminen syksyllä kiinnostaisi. Tulevaisuus näyttää Määttäselle toiveikkaalta 

Minulle toivoa tuo se, että ihmiset elävät ja yrittävät. Kaikki elämä on tärkeää, ja se, että ihmiset uskovat elämään ja sen tarkoitukseen, tuo toivoa, Määttänen kertoo.  

Määttänen puhuu Kansanlähetyspäivien aloitusohjelmassa perjantaina 3.7. Määttänen haluaa kannustaa jokaista kokoontumaan ruudun äärelle seuraamaan Kansanlähetyspäiviä. 

-Varatkaa aikaa ja osallistukaa Kansanlähetyspäiville. Toivon, että mahdollisimman moni seuraa ohjelmaa. Nyt voi valita rauhallisen ajan ja paikan Kansanlähetyspäivien seuraamiseen. Ehdottomasti kannattaa osallistua, ja ensi vuonna tietysti livenä paikalla. 

Pekka Määttäsen puhe perjantaina 3.7. klo 13 alkavassa ohjelmassa LähtöruudussaOhjelmaa voit seurata Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla. 

Share This