Lasten omassa ohjelmassa ollaan löytöretkellä Iida Halmeen kanssa

25.6.2020

Iida Halme on toiminut Etelä-Saimaan Kansanlähetyksen nuorisosihteeri helmikuun alusta asti. Hän vastaa nuoriso ja junnutyöstä Etelä-Karjalan alueella. Käytännössä hän koordinoi Donkkis Big Nighteja sekä Kansanlähetyksen omissa tilaisuuksissa järjestettäviä pyhäkouluja ja junnuraamiksia.   Halme kertoo pääteyneensä nuorisosihteerin työhön lastensa kautta.  

Kun sain omia lapsia, menin pyhäkouluun mukaan. Minua alettiin pyytää opettamaan sinne, ja niinpä pikkuhiljaa ajauduin tekemään lapsityötä. Ajattelen, että tämä on sellainen mun juttu. Lapset ovat aitoja, heistä näkee suoraan, ovatko he mukana vaiko eivät, Halme sanoo. 

Halme näkee lapsityön olevan enemmän kuin vain lasten leikittämistä. Erityisesti häntä kiehtoo se, että hän saa olla mukana kasvattamassa uutta sukupolvea.  

Lapset ovat se tuleva sukupolvi, ja on tärkeää, miten heitä kasvatetaan. Kodin merkitys lapsen hengellisessä kasvussa ja uskossa on varmaan kaikkein tärkein, mutta jos voimme tehdä Kansanlähetyksessä kiinnostavaa lapsityötä ja sitä kautta ohjata vanhempiakin seurakuntaan, niin se on tietysti tosi hienoa.   

Kansanlähetyspäivillä Halme vetää lasten oman ohjelman, joka soveltuu monenikäisille lapsille. Ohjelmassa on tanssia, kisoja, videoita ja opetusta. On mahdollisuus osallistua tietovisaan sekä tsempata studiossa olevia kilpailijoita.  Ohjelmassa annetaan myös vähän vinkkejä, mitä kesäpäivänä kotosalla voi tehdä.  

–Ohjelmassa ollaan löytöretkellä etsimässä maailman suurinta aarretta. Kannustan kaikkia tulemaan löytöretkelle mukaan, niin saa tietää, mikä se suurin aarre on. Mukaan ohjelmaan kannattaa varata kynä, paperia ja maalarinteippiä, Halme kannustaa. 

Lasten ohjelmaa Iidan kanssa lauantaina 4.7. klo 15 alkavassa ohjelmassa. Ohjelmaa voit seurata Kansanlähetyksen Youtube-kanavalla. Muista myös katsoa, mitä Donkki-Tubessa on tarjolla! 

Share This