Lähetysjohtaja Mika Tuoviselle Kansanlähetyspäivät on vuoden kohokohta   

27.6.2020

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen on tehnyt työtä Kansanlähetyksessä eri tehtävissä jo yli 30 vuotta. Hän on toiminut vapaaehtoistyöntekijänä, palkallisena nuorisosihteerinä, piirijohtajana, aluekoordinaattorina ja lähetystyöntekijänä ennen lähetysjohtajaksi siirtymistään. 

Tuovinen kertoo koronakevään olleen harvinaisen väsyttävä ja poikkeusajan tuoneen elämään huomattavasti enemmän töitä johtamisen kannalta. Hän kertoo hänelle olleen iso pettymys, ettei Kansanlähetyspäiviä voitu järjestää fyysisesti Ryttylässä. Hänelle Kansanlähetyspäivät ovat aina kesän kohokohta.  

-Kansanlähetyspäivillä minulle on tärkeää, että pääsee näkemään vuosikymmenien aikana tutuksi tulleita ihmisiä, ja mieleen herää monenlaisia muistoja. Suunnittelen Kansanlähetyspäivillä aina etukäteen, missä käyn kahvilla ja syömässä. On myös ihanaa mennä juhlatelttaan. Pidän teltasta paljon enemmän kuin kylmistä halleista. Teltassa on kiva tunnelma, ja saa istua ja nauttia Jumalan sanan kuulossa. Ihmisten näkeminen ja Jumalan sanan kuuleminen on Kansanlähetyspäivillä parasta.  

Tuovinen kertoi kesäkuussa jättävänsä lähetysjohtajan tehtävät vuodenvaihteessa. Hän siirtyy pienen lähetysjärjestöön Mission Europeen, jossa neljä perhettä tekee työtä Suomessa, Venäjällä, Virossa ja Israelissa. Tuovinen haluaa siirtyä nimenomaan ruohonjuuritason tehtäviin evankeliumin levitystyössä. Tuovinen kertoo Kansanlähetyksen olevan kuitenkin edelleen hänen hengellinen kotinsa, ja hän tulee edelleen mielellään puhumaan tai opettamaan pyydettäessä. 

Kansanlähetys on kotinitäällä on hyvä olla. Täällä tehdään työtä, jossa viihdyn ja jota arvostan. Koen, että Kansanlähetys vastaa omia hengellisiä näkemyksiäni. Täällä on suurin osa uskonystävistäni, ja täältä olen saanut hengellistä ravintoa sekä suojaa hyvinä ja pahoina aikoina, niin kuin hyvästä kodista saadaan, Tuovinen sanoo. 

Tämän vuoden Kansanlähetyspäivät tulevat olemaan Tuovisen viimeiset kesäjuhlat lähetysjohtajana. Hän kuitenkin vakuuttaa, että tulee jatkossakin Jumalan niin suodessa olemaan mukana KansanlähetyspäivilläHän kertoo, että on mukava tulla Kansanlähetyspäiville vieraaksi ilman työn paineita. 

Kansanlähetyspäivillä lähetysjohtajan tehtäviin kuuluu Polttopisteessä-puheenvuoron pitäminen. Polttopisteessä on Kansanlähetyksen odotetuin, ajankohtainen puheenvuoro. Puheessa käsitellään yhteiskuntaan ja kirkkoon liittyv asioita, Kansanlähetyksen sisäisiä asioita sekä hengellisiä näkökulmia. Tämän vuoden puhe on yhdeksännes Tuovisen Polttopisteessä-puhe, ja samalla viimeinen. Hän tiedostaa, että puheeseen kohdistuu monenlaisia odotuksia. 

Polttopisteessä-puheen valmistaminen on aina hankalaa. On niin paljon asioita, mitä pitäisi ehtiä sanomaan. Ihmisillä on tiettyjä odotuksia sii, mitä he toivovat kuulevansa: kannanottoja siitä, missä kirkossa mennään, tai mitä olisi meidän mielestämme pitänyt tehdä toisin. Minulle on tärkeää, että puhe olisi myös hengellisesti ravitseva ja muistuttaisi siitä, että Jeesus Kristus on työmme ydin. Hänen vuokseen tätä työtä tehdään.  

Tuovinen vilauttaa, että tämä viimeinen puhe rakentuu aiempia selvemmin kahdelle Raamatun luvulle, joten puhetta kannattaa seurata Raamattu kädessä. 

Mika Tuovisen Polttopisteessä puhe lauantaina 4.7. klo 13 alkavassa ohjelmassa. Ohjelmaa voit seurata Kansanlähetyksen Youtube-kanavalla.  

Share This