Jussi Kauranne vakuuttaa, että kaikki on hyvin, vaikka ei tuntuisi siltä

3.7.2020

Jussi Kauranne on toiminut Hausjärven kirkkoherrana vuodesta 2004. Muuttaessaan hän ajatteli, että hän tulee perheineen olemaan Hausjärvellä vai muutaman vuoden, mutta nyt he ovat asuneet Hausjärvellä kohta 30 vuotta.  

– Nyt kun olemme asuneet täällä niin pitkään, ihmiset eivät enää pidä meitä kaupunkilaisina. Hausjärvi on niin sanotusti hämäläinen maalaisseurakunta, asiat tapahtuvat hitaasti ja perusarvot ovat kunniassa. Työyhteisö on hyvä, työkaverit ovat mukavia ja yhteistyötaitoisia 

Kauranne kuitenkin tunnustaa, että kirkkoherran työssä on omat haasteensa. Kirkkoherran tehtävistä suuri osa on hallinnollisia tehtäviä, joita Kauranne ei koe omakseen. Eniten hän haluaisi tehdä papin töitä, eli toimittaa jumalanpalveluksia ja tilaisuuksia sekä olla kohtaamassa ihmisiä seurakuntapiireissä.  

-Perus papintyö on mukavaa ja leppoisaa. Kirkkoherran työssä kuitenkin paperihommaa ja yhteydenpitoa riittää. Asioiden valmistelu ja esittely johtokunnassa tai valtuustossa ei ole mukavuusaluettani. Ne ovat minulle velvollisuuksia, jotka on pakko hoitaa, ja ne tulevat hoidettua. Tuntuu, että hallinnollisiin tehtäviin menee aina vain enemmän aikaa. Jossain vaiheessa koin, ettei työssä tule vastaan lainkaan mielekkäitä haasteita. Se oli ahdistavaa, Kauranne miettii. 

Nyt Kauranne kokee, että erilaisten henkilöstökysymysten miettiminen ja ratkaisujen etsiminen ovat antaneet uutta energiaa ja intoa työhön.  

-Henkilöstökysymysten miettiminen ja strategian laatiminen ovat mielekkäitä tehtäviä, vaikka muutos ei tapahdu hetkessä. Seurakunnat ovat urautuneita ja menee paljon aikaa, että asiat muuttuvat.  

Hausjärven seurakunta on ollut mukana järjestämässä Kansanlähetyspäiviä vuodesta 2007 lähtien. 

-Olemme pohtineet Mika Tuovisen kanssa, millaista luontevaa, toisiamme tukevaa toimintaa voisimme yhdessä kehitellä, ettei Hausjärvellä olisi seurakunta toisen sisällä tai kaksi kilpailevaa seurakuntaa. Järjestämme vuosittain yhteiset juhannusjuhlat Hausjärven seurakunnan ja Kansanlähetyksen kanssa. Olemme myös olleet toisena järjestäjätahona Kansanlähetyspäivillä jo pitkään aina, kun juhlat on järjestetty Ryttylässä. 

Kauranne luottaa siihen, että meillä on tulevaisuus ja toivo kaikesta ahdistuksesta ja epätietoisuudesta huolimatta. Hän ei ole luvannut meille ongelmatonta elämää, mutta turvallista elämää kyllä. 

Toivo on minulle ennen kaikkea sitä, että kun ajan raja tulee vastaan, niin näen ja koen kaiken sen, mitä olen kaivannut, mihin olen luottanut ja mistä olen Jumalalle purnannut. Toivo on sitä, että asiat ovat hyvin, vaikka joku osa minusta olisi sitä mieltä, että paremminkin voisi olla 

Jussi Kauranteen tervehdys perjantaina 3.7. klo 13.00 alkavassa ohjelmassa Lähtöruudussa. Ohjelmavoit seurata Kansanlähetyksen Youtube-kanavalla. 

Share This