Lahden Kansanlähetyksessä seurataan elävästi Jumalaa

3.7.2020

Kansanlähetyspäivien kuvausryhmä teki kesäkuussa matkoja Kansanlähetyksen piireihin. Lahden Kansanlähetyksessä oli vastassa kolme piirin työntekijää: piirijohtaja Peeti Kallonen, maahanmuuttotyötä tekevä Anne Takala ja lapsi- ja nuorisotyöntekijä Aleksi Soinen. 

Kallonen kertoo Päijät-Hämeessä olevan toimintaa kaikenikäisille ja elämäntilanteissa oleville ihmisille. 250 ihmisen yhteisössä on koululaisille ja varhaisnuorille omia iltoja, nuorille aikuisille raamattupiiri, nuorille Sleyn kanssa yhteistyössä pidettyjä nuorteniltoja ja kaikille yhteinen, perheystävällinen kohtaamispaikka. 

Kalloselle Jumala onkin viime aikoina puhunut juuri yhteisöjen rakentamisesta. Kun Kallonen muutti uudelle paikkakunnalle, hän alkoi pohtia, miten ihmiset löytävät itselleen seurakunnan ja paikan johon kuulua. 

–Seurakunta ei ole paikka, jossa tehdään palveluja, vaan yhteisö, jossa seurataan porukalla Jeesusta, hänen käskyjään ja ollaan valona maailmassa niillä lahjoilla ja vahvuuksilla mitä Jumala on kullekin antanut, tuore aviomies ja frisbee-golfin pelaaja toteaa.

Aleksi Soininen nauttii työssään eniten nuorten ja lasten kohtaamisesta, puhumisesta heidän kanssaan ja kertomisesta heille sitä, mikä on itselle tärkeää. Koronakeväänä hän on huomannut, ettei kaikki  mene odotetusti. Soininen tykkää  suunnitella asiansa viimeisen päälle  ja on saanut niiden muuttuessa oppia luottamaan Jumalaan. 

–Kun kaikki suunnitelmat menivät romukoppaan, Jumala on auttanut päästämään irti ja luottamaan Häneen, Soininen toteaa.

Jutellessamme Anne Takalan kanssa  lempeähymyinen  nainen kertoo silmät loistaen, kuinka hän kokee toteuttavansa lähetyskutsuaan nykyisessä työssään arabien, afgaanien ja kurdien kanssa.  

–Turvapaikanhakijoiden keskuudessa on tullut ihmisiä uskoon, heitä on kastettu ja he ovat olleet mukana raamattupiireissä, Takala kertoo. Hänelle Jumala  on viime aikoina puhunut Jumalan halusta olla intiimissä  suhteessa meidän kanssamme.  

–Hän haluaa olla  meidän ystävämme, johon meillä on intiimii ja läheinen suhde, Takala muistuttaa.

Päijät-Hämeen piirin kuulumisia perjantaiina 3.7. klo 16:00 ohjelmasa Kesäinen Roadtrip Ohjelmaa voit seurata Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla.

 

Share This