Kansanlähetyspäivien housebandissä MGtH duo

29.6.2021

Kansanlähetyspäivien housebandinä toimii tänä vuonna MGtH duo eli Mikko Nikula ja Sami Asp. Nikula ja Asp ovat tutustuneet Ryttylässä ja he ovat soittaneet yhdessä vuodesta 1998 lähtien. Miehet ovat olleet mukana Kansanlähetyspäivillä lukuisia kertoja sekä tällä samalla kokoonpanolla, että eri kokoonpanojen kanssa. 

Yhteisiä muistoja on kertynyt MGtH bändin ja duon keikoilta vuosien varrella. Nikula kertoo yhdestä Ryttylässä olleesta Nuorten Kesästä, kun ukkosmyrsky oli alkanut kesken keikan, vettä oli tulvinut telttaan ja sähköt olivat menneet poikki. Sei ei kuitenkaan meininkiä ollut haitannut, vaan keikka oli jatkunut ja porukka laulanut edelleen mukana. 

Nikula on ilolla mukana tekemässä Kansanlähetyspäiviä, sillä tapahtuma on hyvin järjestetty ja sisällöltään rikas. Vaikka Nikula kaipaakin jo läsnäolevaa yleisöä ja seurakuntaa on hänestä silti hienoa, että koronasta huolimatta tapahtuma pystytään järjestämään. 

Sekä Nikula, että Asp vievät evankeliumia eteenpäin töidensä kautta, gospelmusiikin parissa. Nikula vetää myös Suomen Raamattuopistolla musiikkilinjaa, missä hän opiskelijoiden kanssa pohtii miten itse kukin voisi viedä evankeliumia eteenpäin. 

Kansanlähetyspäiviltä miehet odottavat hyvän meiningin ja tekemisen ilon lisäksi sitä, että evankeliumi saisi koskettaa ja sytyttää kaikkia osallistujia.

 

Kuva: Taneli Törölä

Share This