Raamattuopetuksissa pohditaan kenelle evankeliumi kuuluu

2.7.2021

Kansanlähetyspäivien Raamattuopetuksissa käydään läpi ensimmäistä korinttilaiskirjettä ja evankeliumin merkitystä eri näkökulmista. Opetuksia pitävät Ilkka Rytilahti, Vesa Ollilainen, Leif Nummela, Ari Salminen ja Tuisku Winter. Jokainen miehistä kertoo heillä olevan kutsu opettaa Raamattua, Nummela mainitsee tämän olevan intohimonsa ja tekevänsä sitä sydämen kyllyydestä. “Jos minusta jotain pitäisi jäädä tänne vielä vaikkapa tuhannen vuoden päässä elävälle ihmiselle, niin se olisi juuri Raamatun sana, minkä tahtoisin jättää. Jumalan ikuinen sana.” Salminen pohtii.

Kaikki miehet ovat sitä mieltä, että olisi ollut mukava päästä pitkästä aikaa kokoontumaan Ryttylään, mutta tilanteesta löydettiin myös positiivista. Netin kautta pystytään tavoittamaan ihmisiä laajemmin ja mukaan saadaan ihmisiä, jotka eivät päiville muutoin tulisi. Nyt opetuksia voi kuunnella mökiltä tai automatkoilla. Harmillista on, että ei ole mahdollisuutta kohdata ystäviä ja tuttuja.

Raamattuopettajat odottavat Kansanlähetyspäiviltä työtovereiden tapaamista, hyvää ja tervettä Raamatun sanan esillä pitoa, lähetysjohtajan Polttopisteessä puhetta ja sitä, että päivät voisivat rohkaista, tukea ja vahvistaa uskovia ympäri Suomea ja maailmaa. Ollilainen kertoo odottavansa mielenkiinnolla, miten järjestäjät onnistuvat edistämään vuorovaikutusta osallistujien kanssa. Nummela odottaa keskustelua Timo Soinin ja professori Jouko Talosen kanssa elämisestä kristittynä tämän päivän yhteiskunnassa.

Jokainen miehistä on ollut mukana Kansanlähetyspäivillä useina vuosina. Rytilahden mieleen on jäänyt erityisesti päivien ankkuroituminen Ryttylään. “Juhla-alue teki positiivisen vaikutuksen ensimmäistä kertaa siihen tutustuessani! Alue oli saatu hyvin viihtyisäksi, vaihtelevaksi ja mielenkiintoiseksi. Toimii!” Rytilahti toteaa. Myös viimeisiä livenä pidettyjä päiviä muistellaan ja mietitään milloin nähdään seuraavan kerran isolla joukolla yhdessä.

Tämän vuoden teemaa ”Evankeliumi kaikille” miehet toteuttavat töissään Raamattua opettaessaan. Ollilainen ja Nummela ovat kirjottaneet myös kirjoja, jotka sopivat myös evankelioimiskäyttöön. Winter, Rytilahti ja Salminen kertovat myös rukoilevansa ihmisten puolesta ja pyrkivänsä elämään evankeliumia todeksi.

Share This