Lähetysjohtaja Daniel Nummela jyrähti sananvapauden puolesta

3.7.2021

Lähetysjohtaja Daniel Nummela jyrähti sananvapauden puolesta

 

”Seisomme Päivi Räsäsen rinnalla ja puolustamme kaikkien suomalaisten sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapautta”, vakuutti Suomen ev. lut. Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela linjapuheessaan Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä 3.7.2021.

Hän totesi uskovansa vankkumatta siihen, että klassinen kristillinen usko tarjoaa kestävän ja terveen pohjan, joka pysyy järkähtämättömänä kaikissa tilanteissa.

”Perinteisissä kristillisissä arvoissa ei ole mitään hävettävää tai kummallista. Päinvastoin. Niiden puolustaminen ei ole aina välttämättä muodikasta tai suosittua, mutta meidän ei tule tulkita Raamattua aikamme muotivirtauksien läpi vaan arvioida omia ajatuksiamme Raamatun sanan valossa. Kristillinen sanoma synnistä ja sovituksesta ei saa tulla vaiennetuksi”, Nummela paalutti.

Hänen mielestään on tärkeä ymmärtää, että todellinen sanan-, ajattelun- ja uskonnonvapaus sisältää myös sen riskin, että joku voi loukkaantua toisten sanomisista, vaikka sanomisen tarkoitus ja päämäärä ei koskaan saa olla tarkoituksellinen toisen loukkaaminen.

”Samalla on kuitenkin tärkeää huomata ja tunnistaa, että pyrimme keskittymään toiminnassamme muihin asioihin kuin kirkkopolitiikkaan ja yhteiskunnallisiin asioihin. Kansanlähetys on ensi sijassa lähetysjärjestö.

Työmme ytimessä ovat evankeliumin eteenpäin viemiseen ja lähetykseen liittyvät kysymykset”, jatkoi Nummela.

Kansanlähetyksen tehtävän voi hänen mielestään tiivistää kolmeen kohtaan:

(1) Jumalan kansan varustaminen Jumalan sanan julistamisen, opettamisen ja seurakuntayhteyden kautta. (2) Uskosta vieraantuneiden tavoittaminen evankeliumin sanalla. (3) Evankeliumin vieminen sinne, missä Kristusta ei vielä tai enää tunneta.

Lähetysjohtaja Daniel Nummela muistutti, että Kansanlähetys haluaa säilyttää alkuperäisen näkynsä, jossa kotimaantyö ja ulkomaantyö kietoutuvat saumattomasti yhteen ja palvelevat toisiaan ikään kuin saman kolikon eri puolina.

Siltoja ei pidä polttaa

Nummelan mukaan Kansanlähetyksellä on vuosikymmenten ajan ollut pääosin hyvät ja läheiset suhteet Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon ja paikallisseurakuntiin.

”Siltoja ei pidä polttaa eikä toimivia yhteistyösuhteita lopettaa. Emme saa kuitenkaan sinisilmäisesti uskoa, että kaikki jatkuu tulevaisuudessa ennallaan, sillä monet merkit kertovat muuta. Tila on paikoin käynyt ahtaaksi”, hän totesi.

”Tällainen todellisuus pakottaa meidät pohtimaan vaikeita kysymyksiä. Jotta työmme voi jatkua myös tulevaisuudessa, on tärkeää vahvistaa itsenäistä toimintaa yhteisen toiminnan rinnalla. On selvää, että tarvitsemme liikkeemme sisäistä keskustelua monista kysymyksistä”, Nummela sanoi.

 

Koko puheen voit ladata tästä: 2021-07-03 Polttopisteessä-puhe KLP21

Kuva: Philippe Gueissaz

Share This