Paahtavaa hellettä

HEINI MÄKILÄ, KANSANLÄHETYSPÄIVIEN JOHTAJA 2024

 

 

Paahtavaa hellettä, ukkoskuuroja, ihania kohtaamisia, mahtavaa musiikkia, hyvää Sanaa, mielenkiintoisia keskusteluja, ajankohtaisia teemoja, makuja maailmalta ja paljon muuta – näistä on Kansanlähetyspäivät tehty. Kaikkein parasta kuitenkin on, kun suuri joukko kaikenikäisiä on yhdessä koolla kohtaamassa ja ylistämässä Jumalaa. Silloin tuntuu kuin olisi jo melkein taivaassa.

Vasta vihittynä avioparina 80-luvulla majoituimme Kansanlähetyspäivillä teltassa Pirttilän takana. Satoi vettä, pelto oli lähinnä liejua ja tietysti kaikki tamineet kosteita. Palelsi. Muutamaa vuotta myöhemmin lähetystyöhön siunaamisessa melkein pyörryin. Olin viimeisilläni raskaana, seisoimme alttarin edessä hautovan kuumassa juhlateltassa paksut albat päällä ja kuuntelimme piispan pitkältä tuntuvaa puhetta. Sittemmin olen kokeillut erilaisia talkootehtäviä ja päivystänyt monet kerrat lähetysnäyttelyssä teltoissa ja halleissa ja tavannut valtavan määrän lähetystyön tukijoita. Lapset ovat kulkeneet mukana omissa ohjelmissaan ja nyt jo lapsenlapsetkin päässeet nauttimaan Kansanlähetyspäivien lastenohjelmista. Ja lopulta sitten minäkin löysin sen juuri itselleni sopivan tehtävän. Pääsin liikenteenohjaukseen! Siinä saa olla ulkona satoi tai paistoi, saa tavata melkein kaikki Kansanlähetyspäivien vieraat, saa tehdä nopeita päätöksiä ja kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen.

Tänä vuonna olen mukana yhtenä Kansanlähetyspäivien johtajista. Kansalähetyspäivät on minulle vuoden kohokohta. Odotan jälleen sitä, että saamme yhdessä tulla elävän Jumalan kohtaamiksi, rohkaistua yhteisestä uskosta ja laulaa Jeesuksesta.

Kansanlähetys on minun hengellinen kotini. Yhdessä tekeminen on tämän oman kodin rakentamista. Vapaaehtoisena pääsen kantamaan oman korteni kekoon ja yhdessä tehdessä tutustun samalla uusiin ihmisiin. Olen käynyt itselleni päivien siunauksellisimmat keskustelut juuri liikenteenohjauksessa toisen talkoolaisen kanssa.

Tule mukaan tekemään Kansanlähetyspäiviä. Sinunkin lahjoillesi löytyy varmasti sopiva tehtävä. Ja voin luvata, että lähdet kotiin enemmän saaneena kuin antaneena! Siunausta Kansanlähetyspäiviisi -tapaamisiin Ryttylässä!

Kansanlähetys on minun hengellinen kotini. Yhdessä tekeminen on tämän oman kodin rakentamista. Vapaaehtoisena pääsen kantamaan oman korteni kekoon.